Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U beogradske vrtiće danas je došlo 6.284 dece, što je rast u odnosu na prošlu nedelju, ali i dalje tek manje od 11 odsto od ukupnog broja upisane dece, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

„Taj broj, u danu kada nije više potrebna potvrda poslodavca za dolazak u vrtić, govori o velikoj odgovornosti roditelja i svesti da je i dalje potreban veliki oprez, dok je virus korona aktivan“, rekao je Gak.

Protekle nedelje, kako dodaje, kada su vrtići otvoreni posle skoro dvomesečne pauze zbog epidemije, sve je proteklo bez problema.

„Vrtići su potpuno opremljeni zaštitnom opremom, zaposleni znaju kako treba da se ponašaju, a to znaju i roditelji koji moraju da dovedu decu. Imamo sve uslove za potpuno bezbedan boravak dece i rad zaposlenih“, rekao je Gak.

On je istakao da se poštuju sve mere, da se beskontaktnim toplomerima prvi put svoj deci meri temperatura na ulazu, dezinfikuju ruke, te da se uz tako malu dolaznost bez ikakvih problema radi sa decom, uz distancu među njima.

Gak je podsetio da od danas deca u vrtiće dolaze samo sa potvrdom pedijatra da su zdrava, odnosno da više nije potrebna potvrda poslodavca da se roditelji vraćaju na radna mesta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar