Protest na Fruškoj gori: Nedopustivo je da se šume Vojvodine besomučno seku

Društvo 09. okt. 202119:37 > 19:38
Podeli:
Fruška Gora, protest, Odbranimo šume Fruške Gore
Foto: N1

Građani i aktivisti pokreta Odbranimo šume Fruške gore protestovali su u tom Nacionalnom parku i poručili da je nedopustivo da se šume Vojvodine besomučno seku.

Mesto okupljanja na ovom protestu bilo je brdo kod manastira Rakovac, gde je parcela koja je restitucijom vraćena crkvi, a koju je eparhija Sremska dala vlasniku firme Galens, Nebojši Petriću, prenosi N1.

Zbog toga je određenim delom Fruške gore zabranjen prolaz, pa su aktivisti isekli ogradu i, kako kažu, šumske staze ponovo oslobodili za prolaz planinara. Ocenjuju da trenutno nema političke volje da se promeni regulativa koja dozvoljava uništavanje šuma i zaštićenih područja.

„Imamo toliko sada žarišta u Vojvodini da je to sada već više jedna katastrofalna situacija. U Subotici, u palanci, Gornjem Podunavlju, Donjem Podunavlju, Vršačke planine, znači ovo malo šuma oni su planirali da poseku zato što su upodobili sve planove ostvarenju profita i komercijalnim interesima. To je nedopustivo“, poručila je Dragana Arsić iz pokreta Odbranimo šume Fruške gore.

Fruška Gora, protest, Odbranimo šume Fruške Gore
Foto: N1

Bonus video – Ekološki ustanak u Beogradu hronologija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar