Frezenijus: Objavljeni podaci pacijenata u Srbiji

Društvo 21. maj 202022:14
Podeli:
Foto: Shutterstock

Nemačka medicinska kompanija Frezenijus (Fresenius) saopštila je da su objavljeni podaci o pacijentima iz Srbije iz sistema "Fresenius Medical Care".

Koncern je naveo da su posle nedavnog hakerskog napada na kompaniju, u javnost dospeli podaci pacijenata iz Srbije.

„Fresenius Medical Care“, najveći svetski dobavljač proizvoda i usluga za dijalizu, svestan je da su podaci o pacijentima iz nekih dijaliznih centara kompanije u Srbiji objavljeni od strane neovlašćenih lica“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je istraga u ovom slučaju u toku.

„Fresenius Medical Care“ odmah je podneo prijavu protiv nepoznatih napadača državnom tužiocu u Nemačkoj. Kompanija je spremna da u potpunosti sarađuje s nadležnim organima. Pored toga, kompanija će kontaktirati pacijente koji su pogođeni nelegalnim objavljivanjem podataka“, ukazuje se u saopštenju.

Poslovanje kompanije u Srbiji se nastavlja i briga o pacijentima je osigurana.

„Kompanija duboko žali zbog napada na privatnost nekih pacijenata, čini sve kako bi sprečila objavljivanje daljih podataka i sprečila dalju štetu pogođenim pacijentima. Interni i eksterni stručnjaci kontinuirano rade na sprečavanju daljih potencijalnih napada ili neovlašćenog pristupa podacima“, poručuju iz Frezenijusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar