Foto:privatna arhiva

U parku Manjež u centru Beograda već su počele pripreme za današnji "Beograd Prajd" koji počinje u 16.30 časova. Među okupljenima su volonteri, organizatori, ali i Nataša Bekvalac koja je održala probu svog nastupa. Ona je inače i ovogodišnja kuma Prajda. Kako nezvanično saznajemo, na ovogodišnji Prajd neće doći premijerka, jer navodno nije u zemlji.

U parku se nalaze štandovi sa hranom i pićem. U samom parku, ali i na Slaviji i u Nemanjinoj ulici, nalazi se na desetine policajaca i policijskih vozila koje obezbedjuju sam park i kontrolišu protok saobraćaja.

Organizatori očekuju više ljudi nego narednih godina i ne sumnjaju da će ovogodišnja šetnja proteći u najboljem redu. Svoj dolazak na Prajd najavili su i predstavnici institucija i mnogobrojne javne ličnosti, među kojima su  ministarka Gordana Čomić i poverenica za zaštitu ravnospravnosti Brankica Janković.

Foto:privatna arhiva

Zahtev ovogodišnjeg Prajda je, između ostalog, usvajanje Zakona o istopolnim zajednicama. Do sada je izdato oko 200 akreditacija za medije. Kako javlja naš reporter sa lica mesta, na ulici, oko Manježa, atmosfera je mirna, sve protiče u najboljem mogućem redu, kafići rade i saobraćaj se za sada odvija normalno.

Foto:privatna arhiva

BONUS VIDEO: O predstojećem Prajdu u „Probudi se“ na NovaS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare