Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Beograđani su jutros saznali zbog čega je tokom vikenda za saobraćaj bila zatvorena prometna raskrsnica na uglu Bulevara despota Stefana i Ulice braće Jugović - na novom asfaltu nema pešačkih prelaza u ove dve ulice, koji su postojali pre rekonstrukcije.

Beograđanima su „ostali“ pešački prelazi na okretnici autobusa, kao i nešto niže, 30-ak metara od raskrsnice, u Bulevaru despota Stefana.

Zbog ove promene tokom vikenda došlo je do izmena radu linija javnog prevoza 16, 27E, 35 i 95, kako je saopštio Sekretarijat za javni prevoz.

„Najnovija ludost gradske uprave…  Ukidanje i pomeranje pešačkih prelaza kod „Doma vojske“ i bioskopa „Balkan“ i postavljanje ograda za pešake kako bi se ubrzao automobilski saobraćaj“, prokomentarisao je ovo Dobrica Veselinović iz Inicijative Ne davimo Beograd.

„Normalo da su ukinuli prelaze pošto je završen podzemni na tom mestu… stvarno nam nisu oba načina potrebna… oh wait…“, bio je komentar jednog od tviteraša.

Bilo je i drugačijih mišljenja.

„Podržavam vašu inicijativu u mnogo stvari, ali za ovo ne. Ta raskrsnica je večito zagušena, a većina automobila iz 29. novembra skreće u levo. Saobraćaj koji ne teče zagađuje više“, mišljenje je drugog tviteraša.

Kako se vidi na fotografijama – građani za sada ne haju za ukidanje ova dva pešačka prelaza, pa ulicu prelaze na starom mestu.

Prethodno je gradska vlast ukinula i pešački prelaz ispred Doma omladine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar