Svake godine tradicionalno se obeležava manifestacija "Ulica otvorenog srca", a prvog novogodišnjeg dana najmlađi Beograđani uživaju u bogatom programu.

Manifestacija je zvanično otvorena u podne nastupom Dečjeg hora “Čarolija” i Leontine Vukomanović.

Manifestaciju pratite uživo na našem Fejsbuku.

U okviru glavnog dela programa priređeni su različiti koncerti, a između ostalog, nastupili su Dušan Svilar, Đorđe Kreća, Antonije Tubić.

I ove godine, „Ulica otvorenog srca“ biće posvećena projektu „Doktori klovnovi“, koji pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama.

Inače, posetioci manifestacije Ulica otvorenog srca u Svetogorskoj ulici u Beogradu izviždali su danas predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića, koji je govorio na otvaranju te manifestacije.

Ulica otvorenog srca Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa Beograđani i gosti “Ulice otvorenog srca” postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice, pa će „Ulica otvorenog srca“ biti pretvorena u svojevrsni karneval crvenih noseva.

Projekat „Doktori klovnovi“ pokrenula je 2003. godine organizacija „Most života“, a zvanično ga je odobrilo i preporučilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Ulica otvorenog srca Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Praznični program počeo je u 11 satri I na sceni ispred opštine Stari Grad nastupom Dj Bege Fanka, a pored nastupa brojnih izvođača, očekuje se I preformans mađioničara.

Humanitarnoj manifestaciji “Ulica otvorenog srca” SP Lasta će se priključiti besplatnim vožnjama na relaciji Trg Slavija – Trg Republike – Trg Slavija, brendiranim dabl deker autobusom namenjenim za panoramsko razgledanje grada.

Ulica otvorenog srca Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Besplatne vožnje biće realizovane u periodu od 12 do 14 časova, a nakon toga, SP Lasta poziva sve goste – prestonice da se pridruže na redovnom razgledanju grada od 16 na srpskom i engleskom jeziku gde će u toku vožnje u trajanju od 90 minuta obići sve najistaknutije znamenitosti našeg grada.

Ove godine Beograđane su u Ulicu otvorenog srca pozvali Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda, GO Stari grad, Pozorište Atelje 212, JKP Gradske pijace.

BONUS VIDEO: Vatromet Beograd na vodi

 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar