Foto: Facebook/Volim Trstenik

Nevreme koje je prethodnih dana pogodilo Šumadiji i na jugu Srbije izazvalo je ogromnu štetu u Trsteniku, o čemu svedoče fotografije i snimci mnogobrojnih korisnika društvenih mreža.

Najviše je, prema informacijama koje su dostupne na pojedinim lokalnim medijima i društvenim mrežama, stradalo naselje Pejovac.

 

U tom naselju bujica kiše koja se slivala sa obližnjeg brda, za dvadesetak minuta je toliko jako tekla ulicama, da je pomerala parkirane automobile.

Procena lokalnih mediija je da je za oko dva sata palo od 50 do 100 milimetara kiše, koju atmosferska kanalizacija nije mogla da prihvati.

Stanovnici navode da nikada ranije ništa slično nisu doživeli.

Podsetimo, danas je u Trsteniku uvedena vanredna situacija, zbog posledica poplave.

“Što se Trstenika tiče, uložićemo novac i daćemo pomoć. Situacija pokazuje koliko god da uložite nikada prirodu ne možete da savladate“, rekao je danas Aleksandar Vučić.

 

Prethodno je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević obišao opštinu Trstenik i istakao da će Vlada Republike Srbije pomoći u sanaciji štete.

Predsednik opštine Aleksandar Ćirić je zahvalio ministru na poseti i podršci.

“Ova poseta je od izuzetnog značaja. Trstenik je najviše pogođen u nevremenu i zaista nam je pomoć potrebna“, rekao je Ćirić.

Takođe, velika količina kiše koja je pala u kratkom vremenu izazvala je brojne probleme na području Žagubice, Čačka, Kragujevca, gde je voda je prodrla u kuće, pomoćne objekte i oštetila mostove.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare