Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Početak prvog vikenda sa novouvedenim merama za sprečavanje širenja virusa, centralni grad Šumadije obeležile su gotovo puste ulice i zatvorene radnje, a atmofera podseća na onu iz vanrednog stanja, kada ništa nije radilo. 

Iako je u Kragujevcu osvanula sunčana subota,  na ulicama su tek retki prolaznici, a u gradu je, čini se, samo onaj ko mora, do prodavnice ili apoteke, na koje se ne odnose ograničenja radnog vremena.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Svi ugostiteljski  objekti, zanatske radnje, prodavnice neprehrambene robe, kladionice, saloni  lepote i sportsko-rekreativni objekti , biće zatvoreni tokom celog vikenda.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Na najprometnijim gradskim saobraćajnicama nema uobičajene gužve, a u saobraćaju su uglavnom autobusi  i taksi vozila.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

U Kragujevcu, koji je po broju inficiranih jedno od najvećih aktivnih žarišta u Srbiji, građani sve više poštuju mere lične zaštite, pa je za razliku od perioda pre samo mesec dana, sada  primetno da  velika većina nosi zaštitne maske.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, u Kragujevcu je od ponedeljka do petka,  koronavirus potvrđen kod  1.648 građana, a  broj pozitivnih na dnevnom nivou, kretao se između 30 i 40 odsto od ukupnog broja testiranih.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare