Foto:Nova.rs

Čitaoci našeg portala fotografisali su nekoliko slučajeva bahatog parkiranja ispred Šeste beogradske gimnazije koja se nalazi u ulici Milana Rakića na Zvezdari. Ukoliko je isto zabeležilo i "Oko sokolovo" vlasnike automobila očekuju kazne u visini od 5 do 25 hiljada dinara.

Automobili parkirani nasred pešačke staze prekrivene snegom, između kojih je teško proći, kao i na travnjaku, fotografisani su sinoć na Zvezari ispred dvorišta gimazije.

U pitanju je Šesta beogradska gimnazija koja se nalazi u ulici Milana Rakića, dok njena zgrada izlazi i na Đevđelijsku ulicu, kao i na ulicu Miloša Zečevića.

Foto:Nova.rs

Sve pomenute ulice nalaze se na spisku onih u kojima sistem „Oko sokolovo“ elektronski kontroliše nepropisno parkiranje.

Foto:Nova.rs

Ukoliko je „Oko sokolovo“ sinoć radilo svoj posao, vlasnicima fotografisanih automobila bi u toku narednih dana, na kućnu adresu, trebalo da stigne kazna za nepropisno parkiranje.

Foto:Nova.rs

Kazna koja bi mogla da sleduje kreće se u visini od 5.000 do 25.000 dinara.

Najdrastičniju kaznu od 25.000 bi, po pravilu, trebalo da dobije vlasnik vozila koje je parkirao na zelenoj površini. Najviša kazna predviđena je i za one koji parkiraju na pešačkom prelazu, žutoj traci i tramvajskim šinama.

Foto:Nova.rs

Najblaža kazna od 5.000 dinara predviđena je za one koji se parkiraju na trotoaru, a ne ometaju kretanje pešaka ili u sporednim ulicama gde vozilo ne ometa saobraćaj, ali je na kolovozu.

U slučaju koji se može videti na fotografiji teško se može reći da u ovom slučaju nije ometeno kretanje pešaka, pogotovo po klizavom trotoaru, prekrivenom snegom.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare