Fondacija „Slavko Ćuruvija“ podnela prijavu REM-u zbog nasilja u rijalitiju

Društvo 27. maj. 202218:08 > 18:11
Podeli:
Foto: N1

Osim što je ta televizija po ko zna koji put prekršila niz članova Zakona o elektronskim medijima i Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, omogućila je i javno emitovala i izvršenje krivičnog dela, ocenili su iz Fondacije. Otvoreno promovisanje nasilja u rijaliti programima na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću postalo je neodvojivi deo svakodnevnog sadržaja koji satima truju javni prostor, bez ikakvih posledica, čime se javno dobro stavlja u funkciju normalizacija nasilja nad ženama, a uspavani REM svojim nečinjenjem saučestvuje u ovom poduhvatu“, navodi se u saopštenju.

Smatraju da zbog toga obično upozorenje REM televiziji Pink ni ovoga puta neće eliminisati nasilje i agresiju sa programa te televizije.

„Zato bi REM ovog puta morao da uzme u obzir sveukupno ponašanje emitera i izrekne ozbiljniju meru“, ocenili su u Fondaciji, uz poruku da je krajnje vreme da REM pravilnikom uredi emitovanje rijaliti programa i obezbedi poštovanje ljudskih prava, prava maloletnika i dostojanstvo učesnika u programima.

BONUS VIDEO: Vedrana Lacmanovic i Biljana Slavković: Nasilje nad ženama – gde greše institucije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar