koronavirus u srbiji
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Fond B92 i Srpski filantropski forum prikupili su 2,5 miliona dinara pomoći za zdravstvene ustanove u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, lokalne samouprave koje su medju napogodjenijim pandemijom korona virusa, objavio je dans Fond B92.

Putem platforme donacije.rs i direktnim uplatama na račun Fonda B92 prikupljeno je ukupno 2.506.490 dinara, čime je ciljana suma premašena za 6.490 dinara, navedeno je u saopštenju.

Akciji se priključilo 453 donatora pojedinaca, kompanija i organizacija, norveška ambasada i „Grupa 484“ koji su donirali 235.000 dinara, kompanija Midmeding Nova donirala je dezinfekciona sredstva u vrednosti od skoro 300.000 dinara, a ustupila je i kombi za prevoz pomoći do Novog Pazara, Tutina i Sjenice.

Oprema u vrednosti od skoro 1,7 miliona dinara je tokom prve nedelje trajanja akcije isporučena bolnicama u ovim gradovima, a danas iz Beograda kreće nova pomoć sa dodatnim količinama zaštitne i medicinske opreme.

Pored organizacija „Ne davimo Beograd“ i POTENT koje su učestvovale u prikupljanju i distribuciji pomoći, akciji su se priključile i Trag fondacija, Gradjanske inicijative, Catalyst Balkans i Fondacija „Ana i Vlade Divac“.

Uporedo sa prikupljanjem pomoći za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu, prikupljana su sredstva i za pomoć bolnicama i stanovništvu u Priboju i Prijepolju.

„Očigledno je da u sve većem broju gradova imamo potrebe za medicinskom opremom i uredjajima koji pomažu lekarima da budu efikasniji. Pozivamo lokalne organizacije da se uključe, jer će bitka dugo trajati i realno je očekivati da će u dužem vremenskom periodu biti potrebe za permanentnim humanitarnim akcijama i solidarnošću“, rekao je predsednik Upravnog odbora Fonda B92 i direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar