antigenski test na koronu
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Farmaceuti i apoteke u Srbiji pružaju značajnu podršku zdravstvenom sistemu u borbi protiv koronavirusa, trudeći se da budu najveća moguća pomoć i podrška kako građanima, tako i svojim kolegama lekarima.

S obzirom na ulogu i značaj farmaceuta u zdravstvenom sistemu, koji su svakodnevno izloženi riziku od oboljevanja, Skupština Farmaceutske komore Srbije donela je odluku o donaciji u visini od 3.500.000 dinara u svrhu nabavke testova za testiranje na SARS Cov-2019 za zdravstvene radnike. Sredstva će biti uplaćena na namenski račun Vlade Republike Srbije.

Pročitajte još:

“ U skladu sa situacijom koja nas je zadesila, odlučili smo da deo našeg budžeta preusmerimo na Vladu Republike Srbije i tako pomognemo zdravstvenom sitemu, kojem pripadaju i farmaceuti. S druge strane, opredelili smo i jedan deo sredstava za naše članov kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija”, rekla je Tatjana Šipetić, direktorka Farmaceutske komore Srbije.

Upravni odbor Farmaceutske komore Srbije doneo je Odluku i o isplati jednokratne i bespovratne pomoći iz Fonda uzajamne pomoći svojim članovima.

Naime, na ovu pomoć imaće pravo porodice članova komore koji su preminuli od bolesti izazvane koronavirusom, članovi koji su oboleli i hospitalizovani zbog infekcije COVID-19 ili su zbog bolesti bili u kućnoj izolaciji, kao i oni farmaceuti koji su od 15.04.2020. godine ostali bez posla.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar