Foto: Nova.rs

Redakciji portala Nova.rs javio se Branko J. koji je trenutno zarobljen na aerodromu u Frankfurtu, jer je, kako kaže, srpska avio kompanija Er Srbija prodala šest karata koje ne postoje, te on i još pet Srba nisu mogli da se ukrcaju u avion za Beograd, koji je poleteo večeras.

„Sleteo sam 24. maja u Frankfurt letom iz Njujorka, sledeći let mi je bio Er Srbijom za Beograd u 20.20 sati i sve je delovalo normalno do samog ukrcavanja u avion. Kada sam krenuo da se ukrcam rekli su mi da sačekam jer nisu sigurni da ima mesta u avionu za sve. Sačekao sam, ne sluteći da ću ostati zarobljen ovde sa još pet ljudi, jer su iz Er Srbije nekako prodali šest karata više nego što ima mesta u avionu. Nama nisu dozvolili da se ukrcamo i avion je odleteo bez nas. Osoblje koje je radilo za pultom nam je reklo da nam oni nisu prodali kartu i da se obratimo srpskoj aviokompaniji koja nam je karte i prodala. Niko nam se iz Er Srbije nije javio na telefon da kaže bilo šta u vezi našeg leta, karata ili nekog novog leta ili da nam ponudi vodu, hranu ili prenoćiste na aerodromu, jer su bukvalno sve radnje na aerodromu zatvorene, a ovde sa nama je i žena kojoj su lekovi ostali u koferu i sad ne može da dođe do njih, jer ni prtljag ne možemo da podignemo zato što bi to bilo napuštanje terminala, a to nam Nemci ne dozvoljavaju“, kaže Branko i dodaje da sumnjaju da je neko preko veze kupio kartu i ukrcao se u avion, te da su oni zbog toga „izvisili“.

„Meni se ovo nikada u životu nije desilo. Da kupim kartu i da dođem na avion, i da mi neko kaže da nema mesta. Meni je ovo četvrti let. Prvo sam leteo iz Aspena za Denver, pa onda iz Denvera za Njujork, i onda iz Njujorka za Frankfurt. Dođem i kažu mi da ne mogu da letim. Ima nas šestoro koji smo sad zarobljeni na aerodromu“, kaže naš sagovornik.

Dodaje da su on i ostalih pet Srba u stvari bili poslednji ljudi koji je trebalo da uđu u avion i da su im onda samo rekli da nema mesta i da će da vide da li će se svi putnici pojaviti, pa ako se neko ne pojavi da se ukrcaju oni.

„Nismo mogli da verujemo da nam govore da nema mesta, a mi imamo krate koje smo kupili pre mesec dana“.

Zarobljeni na aerodromu u Frankfurtu karta
Foto: Nova.rs

 

Sagovornik Nova.rs ističe da je preleto pola sveta da bi došao u Frankfurt na let za Beograd i da i dalje ne može da poveruje da im je rečeno da nema mesta.

„Došao je naš vicekonzul i još jedan čovek sa njim, i u suštini nam nisu ništa pomogli. Ovaj avion je odleteo, jednu gluvonemu devojku su jedva uspeli da ubace, jer bi stvarno bio greh da ona ne ode, a nama nisu rekli – ništa. Taj vincekonzul, Vladimir se zove, zaboravio sam kako se preziva, rekao nam je da će da nam se javi kasnije, da će zvati Er Srbiju, ali da je to u isto vreme privatna kompanija i da oni ne znaju šta će. Kada smo ih pitali da li mogu da nam obezbede da izađemo sa aerodroma, da rentiramo automobil i odvezemo se u Srbiju, ako nam naravno daju neku propusnicu da izađemo, rekli su nam da to mora da uradi Er Srbija i da mi imamo problem sa Er Srbijom. Roditelji jednog momka koji takođe nije mogao da uđe u avion su zvali i rečeno im je da mi, navodno, imamo problem da uđemo u Nemačku i da smo imali problem sa papirima. To nije istina i samo pokušavaju da svale krivicu na nas. A mi smo svi u tranzitu, karte smo kupili mesec dana ranije. Ovo je neverovatno što se dešava. Mi smo bukvalno zarobljeni na aerodromu“, objašnjava Branko.

Dodaje i da su odmah krivicu svalili na njega i ostalih pet putnika.

„Jednostavno, optužili su nas da smo mi krivi i zato sumnjamo da je neko preko veze otišao umesto nas. Mi svi imamo tranzitne vize i,  u suštini, ovde ne bismo smeli da budemo duže od 24 sata, jer ta tranzitna viza toliko traje. Ne možemo da uđemo u Nemačku, a ne možemo ni da izađemo i još nam govore da smo mi krivi. Rekli su nam da sledeći let ima u četvrtak i da će oni videti da nas ubace tad, ali nam ni to ne obećavaju i ne znam šta ćemo da radimo. Pustili su nas niz vodu kao da je to najnormalnije. Nas šest Srba smo sad u limbu, zato što je Er Srbija prodala te neke karte koje ne postoje, ili kako god. Bili smo na vreme na aerodormu, imamo karte, ja sam u potpunom šoku šta se dešava“, kaže Branko i dodaje:

„Nas petoro se trenutno i dalje nalazi ovde ispred kapije 47 terminala B na frankfurtskom aerodromu, bez ikakve nade da će se problem u koji smo silom prilika uvučeni rešiti, dok je žena iz Priboja, koja nije mogla da dođe do lekova, potražila lekarsku pomoć, pa su je odveli sa našeg terminala“, završava Branko.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare