Vladika Šumadijski Jovan Foto: FoNet/Eparhija Šumadijska

Episkop šumadijski Jovan pozitivan je na virus korona, saopštila je danas Informativna služba Eparhije šumadijske.

Nakon što je osetio blage simptome prehlade, episkop se podvrgao testiranju na virus SARS-CoV2, rezultat testa je bio pozitivan i u skladu sa savetima lekara, naredne dane će provesti na kućnom lečenju, uzimajući odgovarajuću terapiju, u samoizolaciji je, ima blage simptome i dobro se oseća, navodi se u saopštenju Eparhije.

Episkop Jovan je odlažio ranije zakazana bogosluženja, prijeme i druge javne aktivnosti u periodu do Svetog Save, 27. januara, ali će se svesrdno moliti za iscelјenje obolelih i uspeh medicinskih radnika, saopštila je Eparhija.

Eparhija je pozvala „verni narod, braću i sestre, da se sa verom i lјubavlјu mole za brzo ozdravlјenje vladike Jovana i zdravlјe i oporavak svih koji su bolesni“.

Po vestima objavljenim na sajtu eparhije šumadijske, pre, tokom i posle božićnih praznika episkop Jovan svakodnevno je služio liturgije u hramovima, a poslednju liturgiju pre odlaska u samoizolaciju služio je u nedelju 12. januara u hramu Presvete Bogorodice u Mladenovcu.

U Božićnoj poslanici, episkop Jovan je, između ostalog, poručio da je Božić praznik na koji se treba setiti “bolesnika i onih koji se nesebično trude oko njih i da se molimo za njih“.

„Da se setimo svih ucveljenih i ožalošćenih koji su izgubili svoje najmilije i najdraže od ove opake bolesti koja hara celim svetom“, naveo je episkop u poslanici.

BONUS VIDEO: Gužva ispred kovid ambulante Zemun

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare