Foto: Nova.rs

Da se od gradnje stanova može profitirati, shvatila je i crkva. Zato je i Eparhija Žička započela sa gradnjom stambene zgrade u centru Kraljeva, u blizini crkve Sv. Trojice.

Kako smo saznali, zemljište na kojem grade, u procesu restitucije vraćeno je crkvi. Ubrzo nakon toga, kuća se tu nalazila je srušena. A sada se zida zgrada koja će imati prizemlje i četiri sprata.

Na tabli koja stoji na gradilištu, nacrtan je izgled buduće zgrade. Ali, ono najzanimljive što piše na njoj, jeste da je investitor Eparhija Žička. Iako su mnogi pomislili da se ti stanovi grade za potrebe sveštenstva, naš izvor kaže da to nije tako.

„Koliko znam, stanovi se spremaju za tržište. A gradske ustanove su im maksimalno izašle u susret, kako bi pribavili sve potrebne dozvole i priključke*, kaže za Nova.rs izvor iz Gradske uprave.

Foto: Nova.rs

Na tabli piše da će se napraviti biti višeporodično stambeno-poslovni objekat.

Lokacija na kojoj se zida zgrada, nalazi se u tzv. Koloniji preko puta Starog groblja. Stanarima u okolnim zgrada sa kojima smo razgovarali, nije jasno otkuda se odjednom pojavila zgrada sa četiri sprata.

Foto: Nova.rs

„Došla sam iz Beograda i imala šta da vidim. Meni su zagradili ulaz. Ne mogu da uđem u zgradu kao što bi trebalo. Biće to duži period izgradnje i problema…“ kaže Katarina za Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare