Foto:N1

Stanovnici Surdulice koji su večeras želeli da pogledaju dokumentarni film Maje Nikolić "Zaključani" o svemu što se dešavalo tokom dva meseca vanrednog stanja i o odlukama vlasti koje su uticale na svakog pojedinca, to nisu bili u prilici jer je u trenutku dok se film emitovao na televiziji N1 ton bio isključen. Mogli su da gledaju film, ali ne i da čuju ton.

O tome da je ton isključen javnost je obavestio bivši novinar te televizije Miodrag Sovilj na Tviteru.

Dokumentarni film „Zaključani“ autorke Maje Nikolić o godini koji će mnogi, a možda i svi, želeti da zaborave – godini koronavirusa, na programu TV N1 bio je u 20 časova.

Jedan od sagovornika iz filma „Zaključani“, bivši fudbalski sudija Ninoslav Spasić je iz Surdulice, a to je ujedno i rodno mesto autorke filma Maje Nikolić.

Foto:N1

Maja Nikolić rekla je za Nova.rs da joj je o tom incidentu poruku poslao upravo Ninoslav Spasić.

Prema njenim rečima, u kablovskom sistemu KTS Surdulica, na svim drugim kanalima imali su normalan prijem i ton osim na kanalu N1.

Odmah po završetku filma vratio se i ton.

„Cela Surdulica je čekala da vidi taj film zbog Ninoslava Spasića“, rekla je Nikolićeva, dodajući da se film nisu mogli da gledaju ni stanoivnici Vladičinog Hana koji je desetak kilometara udaljen od Surdulice.

Foto:N1

Inače, u filmu „Zaključani“ govori se o svemu što se dešavalo tokom dva meseca vanrednog stanja, o odlukama vlasti koje su uticale na svakog pojedinca, o strahu, strepnji, besu, o ljubavi, sitnim radostima i snalaženju u „novoj normalnosti“ koja je sve, samo ne normalnost…

Da su se lekari Kriznog štaba grohotom smejali kad je korona pokucala i na naša vrata i kada je već nakon devet dana od kada je virus ušao u našu zemlju, odnosno 15. marta zatvorio celu Srbiju.

Sa 45 zaraženih i nijednim preminulim, na teritoriji cele zemlje proglašeno je vanredno stanje. Uveden je policijski čas. Nadležni su govorili da smo imali dovoljno maski na početku pandemije, više nego dovoljno respiratora i testova za izvoz, ali da li je bilo baš tako?

Autorka se zapitala kome su građani verovali, dok su dva meseca sedeli zaključani u kućama – svojim očima i ušima ili zvaničnim podacima koji su nam saopštavani svakog dana u 15h?

Film govori i o tome da li je bilo političke zloupotrebe pandemije?

Podsećamo, lokalnu vlast u Surdulici inače godinama drži Novica Tončev, potpredsednik SPS-a i od skora ministar bez portfelja.

Tončev, vlasnik građevinskog preduzeća „Tončev Gradnja“ u Surdulici i preduzeća „Ton-Bau“ u Beču, prema pisanju Istinomera, suvlasnik je „Surduličke Radio Televizije“ i kablovskog sistema.

Ovim putem, pozivamo čitaoce da nam u komentarima jave da li su i oni imali problem prilikom gledanja filma „Zaključani“ na televiziji N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare