Foto: Ivan Dinić/Nova S

Autorske emisije „Utisak nedelje“, “24 minuta sa Zoranom Kesićem” i “Veče sa Ivanom Ivanovićem”, koje se emituju na televiziji Nova S, su ubedljivo najgledaniji formati u svojim slotovima emitovanja među gledaocima SBB platforme, pokazuju merenja TvBeata.

“Utisak nedelje” od 10. maja u kojem su gosti Olje Bećković bili epidemiolozi Predrag Kon i Zoran Radovanović kao i imunolog Srđa Janković bio je najgledaniji program sa prosečnim share-om 24,15%.
Televizija Nova je sinoć u periodu od 21 do 23 sata bila najgledanija televizija, ispred RTS-a i svih televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Foto: NOVA S

Kako pokazuju merenja TVbeata, najmodernijeg sistema merenja gledanosti koji se koristi na evropskim kablovskim, iptv i drugim digitalnim platformama, na drugom mestu, među gledaocima SBB-a, bila je televizija Pink sa share-om 18,68 a iza je javni servis sa share-om 12,91%. Emisija “24 minuta sa Zoranom Kesićem” emitovana u subotu, 9. maja, bila je ubedljivo prva po gledanosti u svom terminu sa share-om 29,25%.

Foto: Ivan Dinić/Nova S

Drugi po gledanosti te večeri, među gledaocima na SBB platformi, bio je RTS sa share-om 15,63% dok su televizije sa nacionalnom frekvencijom Pink, Prva, B92 i Happy imale prosečan share od 2,5 do 9%. I emisija Ivana Ivanovića prošlog petka u kojoj su, putem video linka gostovali Vlado Georgiev i Branko Đurić Đuro bila je najgledanija u svom slotu a merenja TvBeat-a pokazuju da je NOVA od 22h do ponoći te večeri bila na prvom mestu sa share-om 17,47% dok je RTS bio drugi sa share-om 14,07%.

Foto: Ivan Dinić/Nova S

Ivan Ivanović i ekipa komičara u emisiji “4 i po muškarca” koja se emituje ponedeljkom u 22h, takođe su na prvom mestu po gledanosti. Prošla emisija imala je share 18,97% dok je na drugom mestu bio javni servis sa share-om od 15,82%.

Foto: NOVA S

“Raduje nas što građani prepoznaju kvalitet i što su uz nas. Zahvaljujući velikom broju autorskih emisija, odličnim serijama i filmovima gledanost naše televizije je svakim danom sve veća i konstantno smo među pet najgledanijih u Srbiji. Od četvrtka na našoj televiziji počinje da se emituje još jedna autorska emisija – PLJIŽ sa Mićkom Ljubičićem, Vojom Žanetićem i Dražom Petrovićem a za naredni period smo pripremili još puno iznenađenja za gledaoce”, poručuju sa Nove.

Foto: NOVA S

TVbeat je specijalizovana platforma za statističku TV analizu u realnom vremenu koja, mereći celu bazu gledalaca, a ne samo uzorak, daje precizne podatke o gledanosti određenog sadržaja ili kanala.
Merenja TVBeata su vrlo precizna, jer se vrše na povratnom signalu sa oko 450.000 set box uređaja u SBB mreži. To je i osnovna razlika u odnosu nakompaniju Nielsen koja predviđa gledanost na osnovu piplmetara koji su ugrađeni u televizore u 880 domaćinstava u Srbiji. NOVA S može se pratiti u Srbiji preko SBB-a, D3, Total TV-a i EON platforme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare