Strujomer, nestanak struje, dalekovod
Foto: Shutterstock/Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon najave o velikom isključenju struje u pojedinim delovima Beograda u nedelju, oglasilo se preduzeće Elektromreža Srbije, koje je otkrilo da će zbog planiranih radova biti isključena četiri dalekovoda.

Elektromreža Srbije saopštila je da će u nedelju, 8. maja, u periodu od 5 do 10 sati ujutru biti isključena četiri dalekovoda 220 kV između TS Beograd 5 (na Bežanijskoj kosi) i TS Obrenovac koji služe za snabdevanje značajnog dela konzuma na području Novog Beograda i šire.

Zbog navedenog, jedan deo potrošača će ostati bez napajanja električnom energijom.

„Da bi redukcija konzuma bila što manja pomenuto isključenje biće sprovedeno u ranim jutarnjim satima, kada je potrošnja i najmanja“, navode u Elektromreži Srbije.

U ovom preduzeću navode da je isključenje dalekovoda neophodno radi izvođenja radova na izgradnji dvostrukog, umesto postojećeg jednostrukog dalekovoda 110 kV između TS Beograd 5 – čvor TS Beograd 9, u cilju razvoja prenosne mreže.

„Svi radovi koje Elektromreža Srbije izvodi sprovode se na osnovu prethodno urađenog eleborata, i o njima je u predviđenom roku obaveštena i Elektrodistribucija Srbije“, poručuju iz ovog preduzeća.

Podsetimo, u nedelju će u od 5 do 10 časova bez struje ostati ogroman broj potrošača na području Surčina, Zemuna i Novog Beograda.

Bez struje u Beogradu će u nedelju biti i pojedini korisnici na Zvezdari i Voždovcu u periodu od 8.30 do čak 17 časova.

Od 5 do 10 sati struje neće niti ni u Hercegovačkoj na Savskom vencu.

Pogledajte kompletan spisak korisnika koji će u nedelju ostati bez struje.

BONUS VIDEO – Srpski vetroparkovi

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare