Foto: Shutterstock

Izvršna direktorka Javnog komunalnog preduzeća "Beogradske elektrane" Ivana Kalanja izjavila je danas da grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra, ali da, ukoliko bude potrebe, isporuka toplotne energije može da počne i ranije.

Ona je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, rekla da svi remontni radovi na grejnim sistemima moraju biti završeni do kraja septembra, jer se nakon toga izvršavaju funkcionalne probe, odnosno provera svakog dela sistema.

„Ukoliko se srednja dnevna temperatura za naredni dan prognozira 12 stepeni i manje (za vreme izvršavanja proba), mi smo u obavezi da krenemo u tople probe i isporuku toplotne energije“, rekla je Kalanja.

Kako je objasnila, obaveza održavanja instalacija je obaveza stanara i organa upravljanja zgradom, a prilikom svakih radova potrebno je javiti se ‘Beogradskim elektranama’ da se sistem isprazni na pravilan način.

„Tako da molim stanare da iskoriste do 15. septembra da pozovu, da im ostane tih 15 dana da se sve to završi i odradi, da taj 1. oktobar dočekamo napunjeni i spremni“, istakla je Kalanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar