Danima se vodi polemika oko toga da li je potporni zid na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri pukao ili nije. Novinarima naše redakcije je pristup zidu u toku jučerašnjeg dana bio onemogućen, međutim Nova.rs je došla do ekskluzivnog snimka na osnovu kojeg je lako zaključiti da neki problem, ipak, postoji. Činjenica je da se na nekim delovima zida radi o "spojevima" kako tvrde nadležni, dok su negde pukotine itekako vidljive. A vide se i radnici u žutim prslucima, koji evidentno nešto na zidu rade.

Prve fotografije pukotina na zidu u Grdeličkoj klisuri objavljene su na društvenim mrežama.

Nadležni su odmah demantovali da postoji bilo kakav problem.

„Slika, koja se pojavila, pokazuje mesto na kome je izvršen prekid betoniranja tokom same izgradnje, takvo je stanje od kako je stabilizacija kosine završena i ništa se nije menjalo u proteklom periodu“, stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu Koridora Srbije.

Tragom ove vesti novinari redakcije Nova. rs juče su pokušali da snime pravo stanje stvari na terenu, međutim, zaustavila nas je policijska patrola pod rotacijom i naloženo nam je da se sklonimo. Novinarsku legitimaciju nisu ni pogledali.

Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Međutim, redakcija portala Nova.rs ipak je došla do snimka ovog zida koji je napravljen u subotu.

Ono što se na njemu može videti, jeste da zid u ovom delu svakako nije u najbljem stanju. Na nekim delovima zida, zaista je reč o spojevima, međutim, na drugim se itekako vide pukotine.

Vide se i radnici u žutim prslucima koji se penju na zid, sigurno ne bespotrebno.

Ukoliko zid jeste pukao, problem u vezi s tim nije samo pukotina, već odnos nadležnih prema tom problemu i činjenica da o celom slučaju saznaju sa društvenih mreža i od novinara.

Ukoliko im se dozvoli da rade svoj posao.

A to juče nije bio slučaj.

Da podsetimo, u pokušaju da istražimo u kakvom je stanju zaista potporni zid u Grdelici, vozili smo se juče od Vranja do Predejana i natrag.

Ono što smo mogli da vidimo jeste da saobraćaj kroz klisuru funkcioniše nesmetano i da nema zastoja. Iz Vranja ka Predejanu nema vidljivih problema i oštećenja, ali kada se pogleda potporni zid sa leve strane, gde su trake iz suprotnog smera, zaista se čini kao da kroz beton prolazi neka linija, ali je nemoguće sa te daljine utvrditi da li se radi o spoju betona ili pukotini.

Zato smo pokušali da priđemo sa druge strane, isključili smo se kod Predejana i krenuli autoputem za Vranje, jer se sa te strane nalazi potporni zid. Stali smo u zaustavnoj traci na samom početku potpornog zida i uspeli da fotografišemo jedan deo, ali kada smo pokušali da se približimo sredini zida, sustiglo nas je policijsko vozilo pod rotacijom.

Pitali su nas šta radimo tu i ko nas je poslao, ali službenik nije hteo da pogleda ni lična dokumenta ni novinarsku legitimaciju, već je insistirao da se sklonimo uz komentar da ne možemo da fotografišemo i snimamo jer način na koji smo se „na sred autoputa“ zaustavili nije bezbedan – stali smo nakratko u zaustavnoj traci sa sva četiri uključena pokazivača, ali, istina, nismo postavili trougao i obukli prsluk. Na komentar da imamo sve to i da ćemo brzo završiti, rečeno nam je da moramo odmah da se sklonimo, te smo na kraju ispraćeni uz rotaciju i bez snimka.

BONUS VIDEO: Most za Koridore bezbedan, a za namučene povrtare nije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare