Foto:Gradina kameleon/Facebook/Udahni ako smes

Nekoliko građana iz okoline Kosjerića obratilo se Fejsbuk stranici pod nazivom "Udahni ako smeš" sa tvrdnjama da suprug odbornice iz Skupštine opštine ovog grada učestvuje u bespravnoj seči šuma, dok se ona zalaže za - volontersko pošumljavanje.

Ovaj bizaran slučaj u selu Tubići privukao je pažnju lokalnog stanovništva koji su se javili pomenutoj stranici sa apelom da se nešto učini kako bi prestala nelegalna seča i uklanjanje drveća na ogromnoj površini šumskog zemljišta koje je obraslo, kako kažu, zdravom bukovom šumom.

PROČITAJTE JOŠ

„M. Đ., iz sela Tubići, već duže vreme vrši nekontrolisano sečenje i uklanjanje drveća na ogromnoj površini šumskog zemljišta koje je obraslo zdravom bukovom šumom. Na taj način dotični je čistom sečom, za koju nema odobrenje nadležnih, opustošio šume na teritoriji opštine Kosjerić“, piše u otvorenom pismu građana koje je objavljeno na stranici „Udahni ako smeš“.

„Ako zanemarimo da je reč o nezakonitoj radnji, ono što posebno uznemirava jesu posledice koje trpi životna sredina zbog ovakvog ponašanja čoveka čija supruga voli da istakne sopstveno angažovanje na polju ekologije i zaštite životne sredine“, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, u pitanju je odbornica u lokalnom parlamentu, M. Đ., iz grupacije “Za čist Kosjerić”, koja često ističe svoj volonterski angažman pošumljavanja Srbije.

U razgovoru za Nova.rs ona ističe da su u pitanju neosnovane klevete, u cilju diskreditacije njenog rada.

„Krenulo se u hajku na mene preko mog muža koji je sekao drva u svojoj šumi, za svoje potrebe, za ogrev. Površina šume je 20 ari, koja nije cela ni isečena. To veze s mozgom nema, oni tvrde da se radi o ogromnim površinama, da je devastirao šume Kosjerića i da je sekao državnu površinu, kao i površinu koja pripada ‘Gradini kamenolom'“, kaže ona i dodaje:

„I ranije su se dešavale prijave anonimnih meštana koji se navodno brinu za opšte dobro i to se uglavnom svede na 5-6 ljudi kojima je obećan posao na kamenolomu.“

„Njihov motiv je diskreditacija jer otkad je počela priča o otvaranju kamenoloma na toj površini ja sam se uključila kao član udruženja „Za čist Kosjerić“ kao odbornik u lokalnoj supštini, na poziv svojih prijatelja i na poziv meštana. Ja sam odbornik opozicije, nas je samo troje u parlamentu i mi da imamo nekog uticaja na bilo koga u Kosjeriću – kamo sreće, prošli bi nam neki pametni predlozi“, priča M.Đ.

Kako je i objavljeno na stranici „Udahni ako smeš“, M.Đ. sprema tužbu i već je angažovala advokate.

„Rat protiv aktivista u Srbiji je otvoren. Ja nisam još uvek u situaciji Ivana Bukija iz ‘Čuvara Homolja’ da su mi pretili smrću, ali očekujem i to.“

BONUS VIDEO: Meštani Podgradine kod Kosjerića protiv kamenoloma pored kuća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar