Aleksandar Jovanivić Ćuta Starica protest Foto:TANJUG/ ZORAN MILIC

Narodni poslanici i ekološki aktivisti Danijela Nestorović i Aleksandar Jovanović Ćuta uputili su dopis Policijskoj stanici Bor i zahtevali hitnu proveru lica koja su angažovana na poslovima fizičko –tehničkog obezebeđenja ispred privrednog društva FTO Bezbednost d.o.o. Beograd na planini Starica – Severni revir Majdanpek . Iz Ekološkog ustanka ozbiljno sumnjaju da je obezbešenje koje je pre nekoliko dana teralo aktiviste sa planine Starica nema obezbeđenja.

U njihovom saopštenju se navodi da prema pouzdanim informacijama većina lica koja su angažovana na gore pomenutim poslovima ne poseduju licence izdate od strane MUP RS u sakladu sa odredbama Zakona o privatnom obezebeđenju RS, već su radno angažovani na potpuno drugim poslovima, između ostalog i kao vozači.

PROČITAJTE JOŠ

„Kako su ovakvim ponašanjem grubo prekršene odredbe zakona to postavljamo i pitanje za Ministra policije Vulina : kako je smeo da dozvoli da privredna društva i lica koja su radno angažovana u tim privrednim društvima, ne poseduju licence za zaposlene koji rade na poslovima fizičko – tehničkog obezebeđenja? Ministre, kao što Vam je poznato ili bi Vam trebalo biti poznato, nijedan zaposleni u sektoru privatnog obezebeđenja ne može da nastavi da radi svoj posao bez licence. MUP vodi evidenciju pravnih lica koja se bave poslovima privatnog obezebeđenja, pitanje za Vas je: kako se i dalje provlače ispod radara određene firme koje se bave poslovima privatnog obezebeđenja i ko će snositi odgovornost ukoliko ta lica primene silu prema građanima Republike Srbije, kao što se već dogodilo na Planini Starica – Severni revir Majdanpek“, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Ćuta i Zaharijev, sukob sa direktorom rudnika



Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar