Foto: Kosovo Online

Na pomoćnom objektu škole "Miladin Mitić" u Preocu, blizu Gračanice na Kosovu i Metohiji, jutros je osvanuo grafit dvoglavog orla naslikan u bojama albanske zastave crnim i crvenim sprejom.

Znamenje albanske zastave ispisano je na istom mestu gde su pre manje od mesec dana iscrtani grafiti OVK s pretećim porukama Srbima, prenosi portal Kosovo online.

Kako se navodi, grafit su jutros primetili Srbi iz ovog sela koji su slučaj prijavili Kosovskoj policiji.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović apeluje na meštane Preoca da ostanu mirni i ponavlja da počinioci moraju biti pronađeni.

„Niko nije očekivao da će se to desiti posle mnogih apela koje smo uputili policiji i svim nadležnim organima koji je trebalo da se bave time i da do sada pronađu počinioce. Meštani su opet uznemireni, ali zasigurno nas ovo neće uplašiti. Zasigurno nećemo da prestanemo da apelujemo do onog dana kada budu pronađeni počinioci ovakvih dela“, istakao je Popović.

Predstavnik sela Aleksandar Kostić kaže da je crtež dvoglavog albanskog orla nova provokacija upućena preostalim Srbima iz tog kosovskog sela.

„Ljudi su uplašeni, policija je obavila uviđaj i naložili smo da bude prekrečena škola. Nadamo se da ćemo da opstanemo ovde, ali narod je uznemiren i uplašen jer ovo se desilo i pre dvadesetak dana, ponavlja se. Iza ovih grafita opet sumnjamo da stoje Albanci“, rekao je za Kosovo Onlajn Kostić.