Foto:N1

Demokratska stranka (DS) pružila je danas podršku roditeljima i zaposlenima u dnevnom boravku za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju "Solidarnost" iz Rume, jer lokalna vlast ima nameru da ga izmesti na izletište Borkovac, saopštila je ta partija.

Odluka da tridesetak dece sa smetnjama u razvoju treba izmestiti iz objekta u kom borave već godinama, koji je prilagođen njihovim potrebama i omogućava im da svakoga dana obavljaju brojne aktivnosti, na neuslovnu lokaciju, zaslužuje mnogo više od osude i oslikava brigu koju Srpska napredna stranka (SNS) posvećuje deci, istakla je portparol DS Alisa Kockar u pisanoj izjavi.

Ona je rekla da su dva udruženja u Rumi već pokrenula peticiju i da će DS biti tu da pruži svu potrebnu podršku deci, roditeljima i zaposlenima.

Obavešteni smo i da funkcioneri SNS uveliko vrše pritisak na roditelje i zaposlene u boravku kako bi se deca što tiše premestila na novu lokaciju i kako bi počela izgradnja novog objekta. Veoma nam je važno da građani Rume znaju da nisu sami, da smo tu da im pružimo podršku i da ne dozvolimo da SNS u tišini ponovo stavlja takozvane investitore ispred dece. Strah je veliki, ali pobedićemo ga zajedno, poručila je Kockar.

BONUS VIDEO – Snežana Lazarević iz MDRI-S o izveštaju „Zaboravljena deca Srbije“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar