Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Drugi dan završnog ispita, tokom koga su učenici osmog razreda polagali test iz matematike, protekao je regularno, a ispitu je pristupilo 63.413 učenika, što je 99,5 odsto prijavljenih, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Polaganjem kombinovanog testa, sutra u 9 časova završava se završni ispit, koji će učenici polagati u 522 škole.

Završni ispit danas je polagalo, kako se navodi u saopštenju, oko 1.000 polaznika koji se školuju po modelu Funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih (FOOO).

„Oni su danas polagali završni ispit, kao jedan jednistveni test, koji sadrži zadatke iz predmeta Srpski jezik, odnosno maternji, iz predmeta Matematika i iz predmeta Biologija, Geografija, Istorija, Fizika i Hemija, kao i opšte kompetencije, zajedničke za sve društvene nauke“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su istakli da se ove godine testovi pregledaju u 15 skening centara u Srbiji, što omogućava viši kvalitet i brzinu pregledanja i manji broj pregledača.

„Uvedeno je dvostruko pregledanje svakog zadatka, čime je isključena svaka mogućnost pristrasnosti, jer nastavnici ne znaju čije testove pregledaju“, stoji u saopštenju.

Preliminarni rezultati završnog ispita, biće dostupni na portalu Moja srednja škola u petak, 1. jula 2022. godine, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 5. jula.

BONUS VIDEO Mali maturanti polagali matematiku 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar