Foto: Printscreen ŽIGINFO Portal

I dalje traje požar na staroj gradskoj deponiji u Vinči, koji je zahvatio veliku površinu. Stara deponija je trebalo da bude zatvorena do kraja prošle godine, ali se stalno odlaže rok za to i za otvaranje nove sanitarne deponije, poručuju iz Centra za lokalnu samoupravu.

Pročitajte još...

Sinoć su se pojavili snimci na društvenim mrežama na kojima se vidi kako je veliki požar izbio na deponiji u Vinči. Požar još uvek nije ugašen, a fotografije i snimci pokazuju da je vatrena stihija zahvatila veliku površinu.

Iz CLS navode da je neophodno, nakon gašenja živog plamena, hitno nasuti novi soj peska i zemlje kako se vatra ne bi dalje razbuktavala i vraćala.

“Stara deponija je trebalo da bude zatvorena do kraja prošle godine, ali se stalno odlaže rok za to i za otvaranje nove sanitarne deponije. Razloga za odlaganje je bilo mnogo: pojava klizišta i na staroj i na novoj deponiji, sporost izvođača radova, kao i čekanje na dozvole. Ovo je apsolutno nedopustiva situacija, kojom se dovodi u pitanje zdravlje i bezbednost Beograđana”, poručuju iz ove organizacije.

Кorisnici društvene mreže Tviter javili su da se požar vidi iz Pančeva i objavili snimke na kojima se gusti dim širi Vinčom.

Eko straža upozorila je da su dioksini i furani opasne kancerogene materije, te da građani moraju biti oprezni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eko Straža (@ekostraza)

„Vinča upravo, ko je na udaru ponašajte se kao da je u pitanju hemijski napad. Dioksini i furani su najopasnije kancerogene materije u prirodi. Od izdajničke gradske vlasti, gradskih i republičkih institucija ne očekujte obaveštenja, verovatno je da će i negirati ovu sliku. Već su to radili ranije“.

Prema prvim nezvaničnim saznanjima, koje prenosi portal Žig info, manji požar je tokom jučerašnjeg dana zahvatio deponiju u Vinči, a zatim je došlo do sagorevanja metana, te se požar proširio.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare