Građani su se jutros okupili u Prilepskoj ulici u beogradskoj opštini Savski venac kako bi još jednom sprečili izvršitelje da isele porodicu Vuksanović iz kuće na toj adresi. Vojislav Vuksanović, član porodice, za N1 objašnjava da je kuća u kojoj živi trenutno u sudskom procesu, a da ga izbacuju iz kuće koja je bila na tom mestu i koja ne postoji 22 godine.

Građani su se okupljali od 6h jutros kako bi sprečili ovo iseljenje, javlja reporter N1.

Vojislav Vuksanović iz ZA Krov nad glavom navodi da ne može čak ni da se kaže da su građani sprečavali izvršenje jer „predmet izvršenja iz te sudske presude ne postoji“.

„I to sam ja rekao izvršitelju koji je došao. Oni ovde idu na neku meni neverovatnu varijatnu, na neku vrstu bahatosti. On čovek dolazi i kaže – ja sam došao da izvršim… Ja kažem – nema problema, samo mi recite koji je predmet sudske presude. Međutim, predmet sudske presude je kuća od 66 kvadrata s koja je srušena 2000. godine. I to su poverioci koji su unajmili Mirjanu Dimitrijević, sami rekli na ročištu pre 10 dana. To smo joj dostavili kao krajnji dokaz, jer već ima veštačenje dva veštaka, dokazivano je to već. Ova kuća pred kojom stojimo, trenutno je predmet suđenja pred Višim sudom i određuju se vlasnički odnosui pred novim objektima. Čak je sud rekao da se sada veštači koja je razlika između starog i novog objekta. Oni imaju presudu za nepostojeći“, rekao je.

Ceo tekst možete pročitati na portalu N1.

Bonus video: Izbegla porodica iz Ukrajine


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare