Foto: Privatna arhiva

Zbog jakog nevremena koje je u utorak uveče pogodilo Beograda, petočlana porodica Savić iz Zemuna ostala je bez krova nad glavom, a sada je prinuđena da nađe novi stan.

Ova porodica živela je u stanu u Zagorskoj ulici već sedam godina, a zbog jakog pljuska i potopa, koji je preksinoć pogodio prestonicu, ostali su bez svega u roku od pet minuta.

Voda je u kući bila i do metar i po, priča u razgovoru za portal Nova.rs Maja Savić, majka troje dece.

I prizor od juče popodne pokazuje razmere dramu porodice Savić, voda je i dalje u stanu. Frižider, krevetac za bebu i druge porodične stvari i nameštaj i dalje su u vodi i plutaju.

„Mi smo bukvalno izašli kroz prozor. Prvo smo izvukli dete od dve i po godine, pa sam ja izašla, pa mi je onda muž dodao dete od 20 dana, a na kraju je izašao i on. Treća ćerkica je srećom u tom trenutku bila kod drugarice“, prepričava nam majka troje dece.

„Sa ulice je voda krenula da se sliva, a kiša je neprestano padala“, dodaje ona.

Foto: Privatna arhiva

U poplavi je porodica izgubila mnogo toga, a među poplavljenim stvarima su i Majina dokumenta.

Foto: Privatna arhiva

Savići su sada privremeno kod Majine majke, gde žive u jednoj sobi, a tamo će ostati sve dok ne nađu neki stan.

„U potpoljeni stan ne možemo da se vratimo jer se vlaga nije povukla. Kako ćemo se vratiti tamo sa troje dece“, pita se Maja.

Foto: Privatna arhiva

Svi građani koji žele da pomognu Savićima to mogu da učine uplatom putem PostNET-a na ime Aca Savić na broj 060/3950104 ili uplatom na račun Ace Savića 265000000592430611, Rajfajzen banka.

Građani mogu da doniraju stvari za bebu – pelene broj tri i dohranu, stvari za odraslu mušku osobu veličine M i L i broj obuće 40, kao i stvari za odraslu žensku osobu veličinu 2XL i obuću broj 42.

Kako kažu Savići za naš portal, što se tiče odeće i obuće za ostalu decu trenutno imaju sve.

Foto: Privatna arhiva

„Dobili smo stvari za decu i nešto novčane pomoći od nekih mojih prijatelja u naselju i treba da stignu neki paketi sa odećom za decu“, dodaje nam Maja Savić.

****

BONUS VIDEO – Potop u Beogradu tokom jakog nevremena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare