U novinama "Nova" u ponedeljak pročitajte gde se nastavljaju protesti protiv Rio Tinta, kao i kojih smo se izjava poslanika stideli i ko su bila udarne pesnice vladajuće koalicije u 2021 za skupštinskom govornicom.

„Zbog neznanja u EPS-u, skočiće cene i inflacija“ procena je Zorana Drakulića, predsednika kluba „Privrednik“. On u razgovoru za „Novu“ kaže da cena struje ulazi i u cenu proizvoda i da svaki skok utiče na povećanje cena i samim tim vodi ka skoku inflacije.

„Nemoguće je da tolika cena struje za privredu ne izazove lančano povećanje cena na tržištu“ prognozira on.

Epidemiolog Zoran Radovanović za naše novine kaže da očekuje da će najranije od proleća 2023., a najkasnije jeseni te godine kovid postati sezonsko oboljenje poput gripa. U tekstu pod naslovom „Pitao bih Krizni štab što krivotvore podatke“ on navodi i da je zdravstvo u pandemiju ušlo loše organizovano, a iz nje izlazi i kadrovski znatno oslabljeno.

„Osnovno je da na čelo zdravstvenih ustanova dođu sposobni i kreativni ljudi, a ne partijski poslušnici“ navodi epidemiolog.

Za „Novu“ govori i Peter Marki – Zaj, kandidat ujedinjene mađarske opozicije u tekstu pod naslovom „Imamo šanse da pobedimo Orbana“. Prvi put će na proleće premijeru Viktoru Orbanu na crtu izaći samo jedan čovek koji je izabran na primarnim izborima opozicije. On za „Novu“ govori o iskustvima oko ujedinjenja opozicije i kampanje koju će voditi.

„Pisci su uglavnom teški gnjavatori“ kaže Dejan Tiago Stanković, pisac i prevodilac za „Novu“.

„Da sam na Vučićevom mestu, ne bih se ni trudio da pobedim na izborima, nego bih se povukao bez borbe i ostavio naslednike da rešavaju silna s….a, dok ja hladim j..a negde na pesku ispod kokosove palme“.

Otkrijte i koji naš fudbaler se odlično snalazi za šahovskom tablom, slaže Rubikovu kocku za manje od 40 sekundi.

BONUS VIDEO: Neobična novogodišnja trka na Hipodromu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare