Foto: N1

Sa koronavirusom još nije gotovo. Treba da budemo disciplinovani i odgovorni, izjavio je imunolog dr Srđa Janković gostujući u Dnevniku RTS-a. On je rekao da je vrlo zabrinjavajuće stanje u Vranju, gde je poslednjih nekoliko dana zabeleženo više desetina zaraženih, uglavnom u fabrici nameštaja.

Ipak je dobro, kako kaže, što je reč o zatvorenom kolektivu i što se zaraza nije proširila na širu zajednicu.

„Možemo da se nadamo da neće uticati na opšti tok epidemije“, rekao je imunolog Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Ističe da je najvažnije testirati sve kontakte zaraženih.

„Ako se ne otkriju na vreme i mere ne primene rigorozno, može da se razbukti. Mislim da smo to izbegli i treba da budemo koncentrisani i dalje“, napominje Janković.

Danas će biti održana sednica Kriznog štaba, a Janković smatra da će tema biti kako održati svest ljudi da shvate da sa koronavirusom nije gotovo.

„Naše preporuke su stručne, treba da budemo solidarni i odgovorni. Kao što je rekla i premijerka, u ovom trenutku se ne razmatra uvođenje novih mera, ali ako se pogoršava, diskutovaćemo, a jedna od mogućnosti je obavezno nošenje maski“, navodi član republičkog Kriznog štaba.

Savet za ljude je, kaže, isti kao i do sada.

„Pomalo već postajemo smešni, a saveti su da nije gotovo, nema opuštenja, budimo solidarni i odgovorni, sledimo preporuke“, napominje Janković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare