Predrag Kon
Predrag Kon Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu sa korona virusom Predrag Kon nazvao je "svinjarijom" pisanje medija o tome da je njegov sin dobio posao u Er Srbiji. Ali ne zato što ta informacija nije tačna, već zato što je njegov sin na ovaj način žigosan i to u usponu radne karijere. A sve zbog toga što mu je otac Predrag Kon.

List Danas je, naime, pisao da u nacionalnoj avio-kompaniji Er Srbija, uprkos tome što je prošlu godinu završila u minusu većem od devet milijardi dinara, plate zaposlenih u menadžmentu i dalje iznose nekoliko hiljada do čak nekoliko desetina hiljada evra. Pored toga, ovaj list je doneo i informaciju da su sin Predraga Kona i rođaka ministarke Draije Kisić Tepavčević dobili posao u ovoj firmi usred pandemijske krize.

„Od kada je Etihad kupio Jat avgusta 2013. započeta je racionalizacija, deo radnika otpuštan je tokom godina, oni koji su ostajali išli su na prinudne odmore, smanjene su i plate. Međutim, mesta za dobre menadžerske plate uvek je bilo, a tokom poslednjih godinu dana, kada je država Srbija dokapitalizovala ovog avio-prevoznika kako bi pregurali tešku pandemijsku krizu, u ovu kompaniju stigli su i novi ljudi. Među njima su i Slobodan Kon, sin epidemiologa Predraga Kona, i Anja Kisić, rođaka ministarke rada Darije Kisić Tepavčević“, naveo je Danas.

Predrag Kon gostovao je danas na televiziji Pink gde je govorio o svom sinu i njegovom novom radnom mestu.

Na pitanje novinarke da li ima potrebu da demantuje pisanje medija o zaposlenju njegovog sina Kon je rekao:

„Ne da demantujem, nego da se izvinim sinu što mu se otac zove Predrag Kon. Njegova radna biografija apsolutno nema dodirnih tačaka sa mojom, niti je moj uticaj imao ikakve veze sa njegovom pozicijom. Njegova radna biografija je impresivna i on je kao kadar tražen od Agencije za zapošljavanje kad je prelazio u Er Srbiju. Pre toga je radio u renomiranoj firmi za reviziju Dilojt. Prema tome izgledalo je da je našao najviše što može. Tako je nađen. Prešao je šest ciklusa testiranja i intervjua, ono što bi mi kazali konkursna dokumentacija potpuno postoji. Dakle, nije izmišljotina, nego ta insinuacija je svinjarija. Nemam bolji izraz. To je prava svinjarija. Jer, žigosan je mlad čovek sa 38 godina potpuno bez potrebe, u usponu svoje radne karijere. Jednostavno, nemam reči.

Na konstataciju voditeljke da ga je to očigledno zabolelo, Kon je odgovorio:

„Sve se to radi da bi me zabolelo. Istina je najvažnija. Nikakvih dodirnih tačaka nema i ta predstava tih silnih laganja, kako sam dobio džip, kako sam dobio stan, sve je to bilo prema meni. Ovo je sad malo drugačije i potpuno razumem bes koji se javlja kod ljudi kad im se dotiču deca“.

Ministarka Kisić je, pak, tokom dana za Nova.rs demantovala da je u rođačkim vezama sa ženom sa kojom deli isto prezime.

„Navedena dama nije moja rođaka“, kratko je za Nova.rs poručila Kisić.

BONUS VIDEO: Gde je nestao Krizni štab

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare