Foto: eps

Na adresu portala N1 stigla je poruka da je rano jutros u 5.40 sati došlo do havarije u Rudarskom basenu Kolubara, na polju E u Zaokama. Iz EPS-a demantuju da je reč o havariji, već da se radi o "samozapaljenju uglja", što, dodaju, nije neuobičajena pojava.

Vladan Stanojević, koji je potpisan sa predsednik sindikata rudarstva, metalurgije i industrije, u saopštenju tvrdi da je rano jutros, u 5.40 sati „došlo do nove havarije u EPS u Rudarskom basenu Kolubara na polju E u Zeokama“, piše N1.

Pročitajte još:

Navodi da je došlo do velikog požara na bageru C 700 i da su izgorele obe trake za transport, kao i elektropostrojenje. Posada bagera je, navodi, loše reagovala a „vatrogasna služba EPS-a i Lazarevca je reagovala zakasnelo“.

Foto: eps

Iz EPS za portal N1 demantuju da se desila bilo kakva havarija, ali navode da je došlo do „samozapaljenja uglja“.

„U delu na Polju E gde se kopa ugalj došlo je do samozapaljenja uglja, što nije neuobičajena pojava. Zbog toga je došlo do paljenja trake sistema. Niko nije povređen, a materijalna šteta je minimalna. Preduzete su sve mere da se ugalj ugasi i šteta otkloni u najkraćem roku“, saopštavaju iz EPS-a.

BONUS VIDEO: Požar u Kolubari

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar