Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

U Domu za stare "Eskulap" u Nišu problem nastao nakon izložbe pasa u zajedničkom dvorištu koje Dom deli sa jednim hotelom, gde je bilo više od 100 Italijana, rekao je za "Novo jutro" televizije "Pink" Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Đorđević je, kako prenosi „Blic“, povodom slučaja u Nišu gde se zarazilo 140 štićenika doma, rekao da je pogrešnim potezom jednog čoveka ugrožen ceo zdravstveni sistem, ali i životi ljudi.

– Mi pratimo situaciju, svakodnevno smo na vezi sa njima, stanje korisnika je za sada stabilno, ali mi nismo stali sa svim onim merama. Učinili smo sve što smo mogli, od opremanja, uredbi, pravilnika, čak i mera preventive. Najveći i nadam se, jedini, rizik je ostao od zaposlenih u tim ustanovama – rekao je Đorđević za TV „Pink“.

Dodao je da je sada ulazak u dom „Eskulap“ zabranjen svima i da je odgovornost svakako na direktorima, jer su oni odgovorni za sprovođenje svih mera prevencije i zaštite.

„Govorio sam im da moraju da vode računa, i da ukoliko i sumnjaju na nekoga treba da prijave, a stručna lica dalje da prate tog pacijenta. Moraju o svemu da vode računa. Morali su da prijave svaku situaciju i da sve zapišu. Ukoliko su preuzeli sve mere, onda se to lako utvrdi“, rekao je Đorđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram