Zoran Đorđević Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Najveći trgovinski lanci isporučivaće robu u gerontološkim centrima koja je potrebna najstarijim korisnicima kako bi se sprečio njihov odlazak u prodavnice i izlaganje koronavirusu", saopštio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Prema rečima ministra Đorđevića, Privredna komora Srbije sa najvećim trgovinskim lancima u ponedeljak će pronaći idealan način za realizaciju postignutog dogovora, kako bi roba bila isporučena korisnicima gerontoloških centara, stoji u saopštenju.

„Svesni rizika u kome se nalaze najstariji građani, kada je u pitanju koronavirus, dogovorili smo da omogućimo da im se sve ono što bi želeli da kupe u prodavnici, donese u gerontološki centar, s obzirom na to da smo zabranili posete, a oni nemaju nekog mlađeg ko bi mogao umesto njih da obavi kupovinu“, rekao je Đorđević.

Ministar je podsetio da je ovo samo jedna od preventivnih mera.

“Zabranili smo posete u gerontološkim centrima, dostavili detaljnu instrukciju o ponašanju, obezbedili smo maske i dezinfekciona sredstva, dali preporuku da najstariji korisnici ne napuštaju ustanove osim izlaska u dvorište, a sve to kako bismo ih maksimalno zaštitili od korona virusa”, istakao je ministar.