Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je na sednici Socio-ekonomskog saveta da je lažna informacija da je 100.000 ljudi u Srbiji zbog pandemije virusa izgubilo posao.

„Na dan početka vanrednog stanja poreze i doprinose zbirno je uplaćivalo 2.117.196 građana, što znači imali su posao. Na dan 10.5. poreze je uplaćivalo 2.101.290 građana, što znači da je 15.401 građanin izgubio posao. Kada poredite bilo koju zemlju u regionu tada vidite koliko su mere vlade Republike Srbije bile dobre, rekao je Đorđević.

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ Zoran Stojiljković rekao je da se pojedine strane firme koje posluju u Srbiji za vreme pandemije nisu pokazale dobro kada je u pitanju zaštita radnika.

„Jedan deo stranih korporacija zbog značaja svojih ulaganja izgleda da je izvan domašaja države. Najočigledniji primer je Jura. Oni ne mogu ići toliko daleko u izigravanju pravila da postanu izvor zaraze. Prosto je to apel države da punim kapacitetima deluje i tamo gde je strani kapital“, naveo je Stojiljković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare