Foto: Privatna arhiva

Prihvatilište za odrasla i stara lica u Beogradu dobilo je donaciju vrednu 15 hiljada evra od nemačke nevladine organizacije Arbeiter Samariter Bund (ASB) i lokalnog udruženja Inicijative za razvoj i saradnju (IDC), u cilju suzbijanja pandemije COVID 19 u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju ove dve organizaacije, donaciju čini 5000 komada rukavica, 1,500 maski i 600 komada sredstava za dezinfekciju, ali i frižider, zamrzivač, sekač hleba, valjak za peglanje i dezinfekciju.

Nevenka Nikić Simatković, upravnica Prihvatilišta, izjavila je da će dobijenim mašinama i dezinfekcionim sredstvima uspeti da dodatno doprinesu poboljšanju opštih higijenskih i sanitarnih uslova u ovoj instituciji.

„U trenutnoj situaciji naši korisnici su među najugroženijima budući da većinom nemaju svoj dom, a zbog propisanih mera neophodno je da se sklone sa ulice i obezbedi im se potrebna zaštita“, istkla je ona.

Prihvatilište za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, pomoć i smeštaj trenutno pruža za 111 lica, dok su smeštajni kapaciteti 104 lica.