Dragan Delic
Dragan Delić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Profesor infektologije i bivši direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Dragan Delić izjavio je da je dobro je da je Radna grupa ministarstva zdravlja za postupanje u uslovima pandemije kovida počela da radi svoj posao, ali da je predhodnih meseci nedostajalo da neko sa stručnim autoritetom izađe pred javnost i kaže kakva je epidemiološka situacija, koje su varijante virusa u toku, kolika je incidencija novoobolelih i kakve su kliničke slike.

Komentarišući objavljene preporuke u vezi sa novonastalom situacijom u Srbiji kada je reč o koroni, Delić je za „Danas“ rekao da očekuje od „te Radne grupe, da obaveštava javnost i da usmerava ponašanje građana“.

#related-news_1

„Kad je Krizni štab prestao da radi mesecima je bilo potpuno prazno, bez informacija o epidemiološkoj situaciji, što nije dobro. Ljudi su potpuno opušteni“, kazao je doktor koji je ranije bio predsednik Republičke komisije o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Radna grupa je večeras nakon današnje sednice donela preporuke za postupanje u uslovima pandemije kovida na nivou primarne zdravstvene zaštite i bolničkih ustanova, a jedna od njih je obavezno nošenje zaštitnih maski u svim zdravstvenim ustanovama.

***