Veselin Simonović
Veselin Simonović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Povodom iznenadne smrti našeg dragog direktora i glavnog i odgovornog urednika Veselina Simonovića, podsećamo se njegovog gostovanja u novogodišnjem izdanju emisije "Dobar, loš, zao" 2020. godine, u kojem je između ostalog govorio o novinarstvu u Srbiji danas i počecima portala Nova.rs.

Današnje stanje novinarstva u Srbiji, kazao je Simonović 30. decembra 2020. godine, „ne moze da se poredi ni sa Miloševicevim vremenom“.

„Moram da priznam da mi negde tamo do pred kraj Miloševićeve vladavine nismo imali takvu satanizaciju i takve napade kao sada u ovo vreme. Ne daj Bože da se ponovi to vreme. Tada su ubijali, ubijen je Slavko Ćuruvija. Nadam se da nećemo doći do tog stepena nasilja nad novinarima, mada kako su krenuli sa ovim primitivnim napadima, ne bi me čudilo da neka budala pokuša i to da uradi“, kazao je Simonović i dodao:

„Ja samo molim Boga da neko ima bar zrno pameti od njih pa da me pohvali u nekim od tih stupidnih emisija, ja bih se osecao posramljeno. Ovako, dok me oni napadaju i kritikuju, ja znam da radim svoj posao pošteno“.

Veselin Simonović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Upitan da prokomentariše početke portala Nova.rs i „vedre vesti“ – glasanje na kojem je portal Nova.rs izglasan za najbolji informativni portal u Srbiji, a četvrti u regionu, Simonović kaže:

„Šta je neki osnovni koncept Nove portala? Kad sam zvao ljude iz 18 portala širom Srbije i kada su me pitali šta je koncept Nove, ja sam im rekao, ‘Pa profesionalno novinarstvo. Nabrojte mi na prste jedne ruke profesionalne medije u Srbiji, nećete uspeti pet prstiju da podignete. Dakle to nam je koncept, time ćemo se baviti, nećemo biti treš’. Naravno, ima tu prokliznuća i grešaka koje mi pravimo, ali ispravljamo u hodu“.

„Najmanje volim da pričam o onome što ja radim, nisam hvalisav po prirodi. Ja imam iskustvo od skoro 40 godina rada u medijima i nekako sam se trudio da te svoje godine rada u medijima potrošim služeći profesiji. A da li sam to radio, to najbolje znaju da procene drugi. Ja se ne stidim nijednog dana rada u medijima“, dodao je Veselin Simonović.

Veselin Simonović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

****

Bonus video: Olja Bećković oproštaj od Veselina Simonovića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar