Foto:021.rs

Trag fondacija trinaestu godinu zaredom dodelila je VIRTUS nagrade za filantropiju kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, s ciljem da se oda priznanje i javno istaknu kompanije i pojedinačni darodavci koji na strateški način podržavaju razvoj zajednica i tako daju najbolji primer drugima.

Dobitnik Glavne nagrade za doprinos na nacionalnom nivou je kompanija Mastercard Europe SA Beograd, za donaciju 250.000 evra organizaciji NURDOR za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu, podršku ženskom preduzetništvu i zdravstvenoj zaštiti u Srbiji.

Kako je saopštila Trag fondacija, Eurobanka je dobila nagradu za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, dok je nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora pripala kompaniji „Telenor“.

Porodično preduzeće „Inter-mehanika“ iz Smedereva dobitnik je nagrade u kategoriji malo i srednje preduzeće, dok je nagrada za individualni doprinos filantropiji pripala Tamari Klarić i Bogdanu Stevanoviću iz Beograda, koji su u okviru akcije humanitarnog pešačenja „Pruži korak“ prikupili sredstva za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu.

Dobitnici specijalnih nagrada su: Dm drogerie markt za najinovativniji projekat, „Avon Cosmetics SCG“ za doprinos rodnoj ravnopravnosti, Marko Čikarić, mladi učitelj iz Prokuplja, za individualni doprinos razvoju lokalne zajednice, Milinka Ivanović, medicinska sestra u penziji iz Kruševca, za podršku deci iz ranjivih kategorija društva i Matea Balani, devetogodišnjakinja iz Zrenjanina, za mladu filantropkinju.

Kroz VIRTUS nagradu, ustanovljenu 2007. godine, Trag fondacija već 13 godina promoviše filantropiju u našoj zemlji i podstiče sve veći broj kompanija i pojedinaca da se uključi u programe i inicijative za opšte dobro. Odličan odziv prijavljenih svake godine, posebno prijavljenih pojedinaca, pokazuje da se građani iz godine u godinu sve više uključuju u filantropske akcije. Za građanima sledi korporativni sektor, koji se ističe svojim strategijama i doniranjem, ne samo novca, već i robe, usluga, vremena i znanja.

VIRTUS nagrada za 2019. godinu se realizuje uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar