Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Sa bolničkog lečenja otpušteno je do sada ukupno 178 pacijenata koji su bili hospitalizovani zbog koronavirusa, rekla je zamenica direktora Insituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Kisić je, na pres-konferenciji, rekla da je u KBC “Dragiša Mišović” sa bolničkog lečenja otpuštena 101 osoba, od kojih 28 na Sajmu čeka drugi negativan nalaz.

Iz KC Vojvodina, nakon dvostrukog negativnog nalaza otpušteno je pet osoba, dodala je ona.

Kisić je navela da je iz KBC “Zemun” otpušteno 36 pacijenata koji više nisu pokazivali znakove infekcije, a od njih je 32 koji na Sajmu čekaju drugi negativan nalaz, dok je četvoro pušteno kući.

Pročitajte još:

Iz KC Niš otpušteno je 36 pacijenata, dodala je Kisić.

“Zaključno sa ovim momentum, 178 osoba je otpušteno sa bolničkog lečenja. Nisu svi još došli kućama, već čekaju drugi negativan nalaz”, navela je ona.

Kako je rekla, više puta je rečeno da su privremene bolnice tipa one na Sajmu predviđene za osobe sa najlakšim formama bolesti, jer se time čuvaju njihove porodice, da ne dođe do infekcije.

Na pitanje da prokomentariše snimke koji su se pojavili u javnosti da se na Beogradskom sajmu “noću prave žurke, možda i sa alkoholom”, Kisić je rekla da smešteni na sajmu pokušavaju da organizuju svoj boravak tamo, što je, kaže, ljudski i razumljivo, a da je unošenje alkohola apsolutno zabranjeno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram