Foto:TANJG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SAVA RADOVANOVIĆ

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će usled širenja koronavirusa tokom noći biti rešeno pitanje funkcionisanja gradskog prevoza u Beogradu na način da to bude "najbezbednije" po građane.

Lončar je na redovnoj dnevnoj konferenciji u Vladi Srbije o situaciji sa širenjem korona virusa rekao da je to izuzetno ozbiljno pitanje, posebno ako se ima u vidu odluka Vlade Srbije o zabrani okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru.

„U toku noći sastaću se s kim god treba da tu stvar rešimo i da od jutra to funkcioniše po sistemu koji će biti najbezbedniji po građane. Da li će biti povećan broj autobusa ili nešto drugo, ali sešćemo noćas da rešimo taj problem“, kazao je ministar.

Lončar:  Zatvaramo granice prema Rumuniji zbog koronavirusa

Ministar zdravlja najavio je da će Srbija zatvoriti granicu prema Rumuniji u cilju sprečavanja širenja korona virusa u Srbiji.

Vlada Srbije je tu odluku i donela na večerašnjoj sednici, a prema njoj stranim državljanima koji dolaze iz Rumunije privremeno će biti zabranjen, odnosno ograničen ulazak i kretanje u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Međunarodni tranzitni prevoz tereta u drumskom saobraćaju ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Republike Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice vlade.

Vlada je ove mere, kako se navodi, donela radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije.

“Iz sata u sat pratimo situaciju u našoj zemlji, okruženju i u svetu da bismo bili spremni da reagujemo”, rekao je Lončar novinarima na konferenciji u Vladi Srbije.

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram