Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u prethodna 24 sata od korone preminulo još 8 osoba, a registrovano je 2.216 novozaraženih.

Testirano je 15.656 osoba, a na respiratorima se nalaze 44 pacijenta.

Podsetimo, juče su u Srbiji od koronavirusa preminule četiri osobe, a registrovano je 1.837 novozaraženih.

Na respiratoru se nalazilo 39 pacijenata.
***

Poslednji put više od 2.000 zaraženih bilo je 29. aprila ove godine, kada zvanični Covid-19 portal beleži 2.007 slučajeva.

***

U Palati Srbija danas se održava sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, a na kojoj će se razmatrati epidemiološka situacija u zemlji.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba glavna tema biće početak školske godine, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić, ističući da su na razgovore pozvani predstavnici sindikata, prosvetnih radnika, kao i predsednici Foruma beogradskih gimanzija i Udruženja pedijatara.

„Predlog je da krenemo normalno u školsku godinu, s punim fondom časova, uz obavezne maske, a apelujemo na sve prosvetne radnike da se vakcinišu. Mislim da je izuzetno važno da ove školske godine deca krenu normalno u školu“, rekla je Brnabić.

***
Koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu Zoran Bekić ocenio je danas da je vakcinacija u Srbiji i dalje usporena i naveo da je do sada dato 29.000 trećih doza vakcina protiv koronavirusa.

„Sada dnevno dajemo između 3.000 i 5.000 doza, što je malo, jer kada je vakcinacija bila u punom jeku davali smo i više od 82.000 doza dnevno“, rekao je Bekić.

On je rekao da treća doza pojačava imunitet i da se posebno preporučuje osobama sa slabijim imunitetom.

***

U užičkim bolnicama hospitalizovano je 108 pacijenata obolelih od kovida-19, saopštio je jutros Zdravstveni centar Užice.

U izdvojenom odeljenju u Požegi posle dužeg vremena hospitalizovano je dvoje zaraženih.

***

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru je sve teža, a prema rečima nadležnih iz Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu ona je sve složenija, a broj prijema i pregleda u odnosu na prethodnu nedelju povećan je za čak 50 odsto.

Nakon preporuka koje su stigle iz Štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara,odložen je tradicionalni muzički festival Stari Grad, koji je bio zakazan za kraj ove nedelje. Na festivalu je trebalo da nastupe velike zvezde pop muzike iz regiona.

Ustanova za sport i Grad Novi Pazar zajednički su odlučili da otkaži i tradicionalni „Novopazarski letnji vašar“. Ova manifestacija je od velikog značaja za pazarske privrednike, jer po povoljnim cenama pedstavljaju svoje proizvode, a kupci dolaze iz celog regiona.

Bonus video – Poznati koji su izgubili bitku sa kovidom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare