Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs
Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji su u prethodna 24 sata od korone preminule još četiri osobe, a registrovano je 1.837 novozaraženih.

Testirana je 12.091 osoba, a na respiratorima se nalazi 39 pacijenata.

Podsetimo, juče je u Srbiji od koronavirusa preminulo osam osoba, a registrovano je 1.242 novozaražena pacijenta.

***

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa na kojoj će se raspravljati o daljim protivepidemiološkim merama biće održana sutra u Palati Srbija sa početkom u 16 časova.

Na sednici bi trebalo da se razmatra povećanje broja vakcinisanih i sprečavanje širenja delta soja koronavirusa koji je dominantan u populaciji.

***

U Beogradu je zaključno sa jučerašnjim danom, prema zvaničnom izveštaju Gradskog zavoda za javno zdravlje, trećom dozom vakcinisano 8.199 ljudi, što iznosi 0,6 odsto stanovništva, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

„Vakcinisane su 775.203 osobe, što iznosi 55,9 odsto punoletnog stanovništva, a revakcinisane 749.443, što je 54,1 odsto punoletnog stanovništva. Do juče je u Beogradu na vakcinaciju utrošeno ukupno 1.532.845 doza vakcina“, napisao je Vesić.

***

Profesor Radmilo Janković, zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, rekao je da će Krizni štab i Vlada ići u pravcu kovid propusnica i ocenio da je necivilizacijski da neko dođe u bolnicu, da ne može da se vakciniše iz zdravstvenih razloga i da ga zarazi zdravstveno osoblje.

Janković je rekao i da se pacijenti koji zahtevaju hospitalizaciju, upućuju u Kruševac, pošto Klinički centar u Nišu nije u kovid sistemu i da je u kruševačkoj bolnici desekostruko povećan broj pacijenata u odnosu na pre mesec dana.

Bonus video – Poznati koji su izgubili bitku sa kovidom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar