Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić istakao je danas, povodom početka prvog upisnog roka na fakultetima Univerziteta u Beogradu, da je prvog dana predaje dokumenata za upis najveća gužva bila na Filozofskom fakultetu, gde je od ranog jutra formiran dugi red kandidata koji konkurišu za Psihologiju.

„Tu će sigurno biti najveća konkurencija na svim našim fakultetima“, rekao je Đokić, a navodi se u saopštenju Univerziteta u Beogradu.

Kako je naglasio, ove nedelje je prijavljivanje kandidata, a sledeće, od 26. do 30. juna, na svim fakultetima biće organizovano polaganje prijemnih ispita.

„Potom utvrđujemo privremene pa konačne rang liste, i upis bi trebalo da bude završen do 15. jula. Tada ćemo znati koliko će slobodnih mesta ostati za drugi upisni rok i kakva je popunjenost“, naveo je Đokić.

On je precizirao da Univerzitet u Beogradu ove godine raspisuje konkurs za osnovne integrisane akademske studije na 104 programa na 31 fakultetu, sa ukupno preko 15.000 mesta, od čega je oko 9.500 budžetskih, odnosno dve trećine je budžetskih, a jedna samofinansirajućih mesta.

„Poseban aspekt je bezbednost, u vezi sa kojom sarađujemo sa nadležnim isntitucijama. Apelujem na kandidate i njihove porodice da u vezi sa pitanjem bezbednosti budu potpuno smireni, jer smo spremni za uspešnu organizaciju prijemnih ispita“, poručio je Đokić.

Kako je dodao, njegova lična poruka svima koji polažu prijemni je da na ispit dođu naspavani i odmorni, da budu svesni svojih mogućnosti, kvaliteta i specifičnosti.

„Najvažnije je da pokažu znanje koje imaju i da vole ono što će da upišu. Svim kandidatima želim uspeh na prijemnim ispitima i da upišu fakultete koji žele“, zaključio je Đokić.

***

BONUS VIDEO – Vanja Đurđić: Studenti žele da se čuje njihov glas, ako se nešto ne promeni, ne piše se dobro ovoj državi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar