Foto:Shutterstock

Očekuje se da đaci regularno pohađaju nastavu od ponedeljka.

Đaci se sa raspusta vraćaju pravo u školske glupe! Kako tvrdi Slobodan Brajković, predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS), nastava će se od ponedeljka odvijati tradicionalno, a na onlajn će škole prelaziti pojedinačno, u slučaju većeg broja zaraženih đaka ili nastavnika, piše Telegraf.

– Svi će da krenu redovno od ponedeljka. Ministarstvo prati statistiku zajedno sa Kriznim štabom i s obzirom na to da sada nema mnogo zaražene dece, smatraju da treba da se drži redovna nastava. To je odluka koja je doneta nakon sastanka koje je Ministarstvo održalo sa nama, sindikatima – navodi Brajković.

Kako kaže Jasna Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), to je i očekivano, imajući u vidu da je scenario identičan kao u novembru prošle godine.

– U novembru smo imali identičnu situaciju, veliki broj zaraženih i produženi raspust, a nakon toga nastava se odvijala tradicionalno i nije bilo onlajna, sem za pojedinačne škole koje su prijavljivale veći broj zaraženih. Očekivano je da se ponovi ista situacija i da svi krenu regularno u školu od ponedeljka, a da se situacija prati – ističe Janković.

Ipak, Ministarstvo prosvete će, kao i svake nedelje, zvaničnu odluku o nastavi za narednu sedmicu, saopštiti u petak.

– Tim za škole, kao i do sada, prati situaciju i na osnovu toga doneće odluku o modelu nastave za narednu nedelju. Odluka će biti saopštena u petak, 18. februara – saopštili su iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

BONUS VIDEO: Adžić: Ministarstvo prosvete udarilo na domare i tetkice, u martu protest

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)