Foto: N1

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" doktorka Verica Jovanović kaže za RTS da će se, u skladu sa epidemiološkom politikom, u narednim danima razmatrati i primena kaznenih politika, ali pre svega apeluje na korišćenje ličnih zaštitnih sredstava. U ovom trenutku, kako kaže - u strukturi inficiranih dominiraju osobe mlađeg uzrasta i srednjih godina.

„Ja bih apelovala na osobe sa hroničnim bolestima zato što se prenosom od asimptomatskih slučajeva na osobe koje su u rizičnim kategorijama klinička slika bolesti komplikuje i dolazi do opterećenja bolničkih kapaciteta“, kaže doktorka Jovanović za RTS.

Smatra da su do širenja virusa, koji nije davao nikakve kliničke simptome, dovela okupljanja u manjim kolektivima i grupama i izlasci mladih ljudi.

„U narednim danima, u skladu sa epidemiološkom situacijom, procenjivaće se i primena kaznenih politika, ali pre svega jedan apel na korišćenje ličnih zaštitnih sredstava i na obaveznu upotrebu maski u gradskom prevozu“, naglašava doktorka Verica Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare