Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Andžić Vukičević izjavila je da je sa skoro zbrinutih 900 bolesnika, ta bolnica prenatrpana i da je situacija kritična.

„Imamo skoro 900 bolesnika, praktično smo popunjeni, 30 preostalih postelja namenjeno je intenzivnoj nezi lečenja. Računajte da smo za nedelju dana imali oko 500 novih prijema, i od tog broja, računajte, između deset i 20 odsto bolesnika mogu biti kandidati za intenzivnu negu“, kazala je ona za „Večernje novosti“.

Pročitajte još:

Naglasila je da je više od dve trećine bolesnika u veoma teškom opštem stanju, da su svi na invanzivnoj ili neinvanzivnoj kiseoničnoj potpori. Adžič Vukičević je dodala da je pritisak na bolnicu neizdrživ i da je kadar, koji dolazi iz Univerzitetskog kliničkog centra i drugih beogradskih bolnica – preumoran.

„Najteži trenutak od otvaranja bolnice bio mi je utorak, kada sam u 15 sati objavila da više nemam mesta u gigantskoj bolnici kao što je Batajnica. Očajna sam, jer ne mogu pomoći svima kojima je moja pomoć potrebna“, rekla je ona.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare