RGZ i SIDA

Direktor Republičkog geodetskog zavoda, mr Borko Drašković, ugostio je delegaciju Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) predvođenu generalnim direktorom g-dinom Jakobom Granitom.

Cilj posete je bio nastavak dvadesetogodišnje saradnje i podrške Кraljevine Švedske projektima digitalizacije i razvoja srpskog katastra. Osim prezentacije novih projekata predstavljeni su i dosadašnji rezultati koje je postigao RGZ u saradnji sa Lantmaterijetom – Švedskom agencijom za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta, kroz projekte koje je finansirala SIDA, u oblastima masovne procene vrednosti nepokretnosti, digitalnog arhiva i upravljanja geoprostornim podacima.

„Sa zadovoljstvom možemo da istaknemo značaj podrške Кraljevine Švedske, koja pruža važnu poruku da Republički geodetski zavod ima prijatelje od kojih može da uči i sa kojima može da sarađuje. Ova saradnja je rezultat našeg posvećenog rada i angažovanja u postizanju najviših međunarodnih standarda u oblasti upravljanja, bezbednosti i zaštite geoprostornih podataka“ rekao je direktor Drašković i istakao da je odlična saradnja sa Lantmaterijetom, uz finansijsku podršku SIDA-e, omogućila da prevaziđemo brojne izazove i ostvarimo izvanredne rezultate u reformi i digitalizaciji katastarskog sistema.

Generalni direktor Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju, Jakob Granit izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je dosadašnja saradnja srpskog i švedskog katastra rezultirala boljom ekonomskom situacijom za građane Srbije, kao i značajnim povećanjem nivoa sigurnosti i transparentnosti u katastru.

On je naglasio da je veoma srećan što je RGZ ostvario veliki napredak u oblastima pospešivanja ekonomskog rasta, digitalizacije katastarskog sistema, transparentnog rada i borbe protiv korupcije.

Poseta je potvrdila značajnu ulogu Кraljevine Švedske u podršci i razvoju srpskog katastra, što je rezultat besprekorne saradnje između RGZ-a i Lantmaterijeta.

Zajedno sa Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju, RGZ je posvećen da nastavi sa unapređenjem katastarskog sistema, digitalizacije i pružanja najboljih usluga svim građanima i privredi u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar