Foto:Instagram/Srbijašume

Direktor JP "Srbijašume" Igor Braunović prisustvovao je nedavno otvaranju rekonstruisane šumske kuće na Ravnoj Gori, a tom prilikom je, kako se vidi na fotografijama, nosio jaknu koja je na rukavu imala rusku zastavu i slovo "Z".

Na Instagram profilu „Srbijašuma“ navedeno je da je Braunović 11. maja prisustvovao svečanom otvaranju tog obnovljenog objekta, piše N1.

„Ponosan sam što smo uspeli nakon toliko decenija da obnovimo nešto što je bilo prepušteno zubu vremena. Ponosan sam i na sve vas iz Srbijašuma, mi smo narodna firma koja je uvek bila uz svoj narod i uz svoju zemlju. Prošlo je vreme podela“, poručio je Braunović uz pozdrav „Živela Srbija“.

Na tom događaju Braunović se, ako je sudeći prema fotografijama, najpre pojavio u odelu, i svečano presekao vrpcu, da bi kasnije imao maslinasto zelenu jaknu sa amblemima ruske vojske i slova Z na rukavu.

Podsećamo, u Rusiji se oznaka „Z“ koristi kao simbol vojne invazije na Ukrajinu, a ispisuje se ili lepi na civilnim automobilima i bilbordima, dok ga neki nose i na sebi. Krajem marta, Ukrajina je pozvala države da kazne upotrebu simbola „Z“.

***

BONUS VIDEO: Počela seča šume na Šodrošu: Planirano da se obori 140 stabala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare