Driton Salihu Foto:Screenshot/Youtube/Dukagjini

Razrešeni direktor Doma zdravlja u Preševu Driton Salihu kaže za N1 da je rešenje o smeni dobio iako mu je mandat trajao još 13 meseci i dodaje da je to politička smena. Za njegovog naslednika imenovan je Boban Spasić.

„Rešenje sam dobio 13. aprila, nije bilo obrazloženja zašto nisam više direktor Doma zdravlja. Pismeno nikad nisam dobio neke zamerke. Ja sam bio jedini direktor albanske nacionalnosti od 321 direktora Domova zdravlja. Verujem da je to politička smena, zbog albanske nacionalnosti, jer su u Preševu 95 odsto stanovništva Albanci“, kaže Salihu, za N1.

Salihu smatra da je njegova smena povezana sa lokalnim izborima održanim 28. marta i kaže da vlast još uvek nije formirana. Doktor dodaje da je Preševu neophodna bolnica.

„Ja sam bio decidan da nam treba bolnica, pisao sam pismo predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, Ministarstvu zdravlja, Preševu treba bolnica“, kazao je Salihu.

Kaže da na odluku o razrešenju nema pravo žalbe, jer je rešenje arbitrarno i dodaje da sada radi kao stomatolog u Domu zdravlja. Po pitanju vakcinacije, navodi da ona u Preševu protiče dobro.

„Dato je 9.000 doza, ide dobrim tokom, dolaze i oni stariji od 65 godina, ali i mlađi koji traže Fajzerovu vakcinu da bi mogli da idu u inostranstvo“, zaključio je Driton Salihu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar